Soms is het noodzakelijk dat een gezin de gelegenheid krijgt om te ontspannen. Met de Vlieger bieden we logeeropvang, zo helpen we de druk binnen gezinnen te verlagen. Ons doel is om de cliënten een fijn weekend te geven en de gezinnen daarmee te ontlasten. Tijdens de weekenden werken we aan de opbouw en versterking van sociale contacten.

Logeren is een feestje

Elk weekend maken we een leuk programma en beleven we gezellige tijden. Verlengstuk van het gezin willen we zijn. Dat betekent dat we geen spectaculaire survivals of iets dergelijks organiseren, maar gewoon leuke programma’s waarin ontwikkeling van het kind en het opbouwen van sociale contacten centraal staat. De kinderen hebben een leuke tijd en het gezin kan even wat tijd nemen voor ontspanning.

Wat we allemaal doen

Zoals gezegd maken we een leuk programma waarbij we van tevoren aangeven wie van de kinderen aanwezig zijn, welke begeleiding er is, wat we eten en wat we ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds gaan doen. We staan open voor de ideeën van de jongeren en kijken naar waar hun interesses liggen.

Rondom het logeerhuis zijn volop speelmogelijkheden en ruimte in overvloed! ’s zomers zetten we ons verwarmde zwembad neer, zodat er lekker afgekoeld en gespeeld kan worden. Er is een waterspeeltuin, een tafeltennistafel en een groot sportveld. Het voormalige campingterrein biedt volop ruimte voor sportieve activiteiten zoals vliegeren, voetballen en volleyballen etc.

Samen met ouders/verzorgers stellen we doelen en werken daaraan. Daarvoor stellen we samen een logeerplan op wat de leidraad wordt van onze begeleiding.